Виетнам с интерес към българските морски пристанища

Бизнесът на страната иска да използва портовете ни за внос на стоки в Европейския съюз.

Виетнам има интерес да използва българските пристанища при вноса на стоки за Европейския съюз, съобщи заместник-председателят на националното събрание на социалистическата република Хуин Нгок Шън по време на среща с вицепрезидента Маргарита Попова, предаде България Он Ер. „За пръв път посещавам България, но тя не ми е непозната, защото за страната ви знаем много“. По време на срещата гостът е подчертал, че дори и в условията на тежка икономическа криза Виетнам е запазил стабилност и е отчел икономически ръст от 5.9% през 2011 и очаква ръст от 5.2% за тази година.

Благодарение на доброто двустранно сътрудничество, може да се увеличи износът в областта на химическата, леката промишленост, машиностроенето и селското стопанство, смята Попова, информират от пресслужбата на президентството. България може да използва виетнамските, при износа на свои стоки за страните от Югоизточна Азия”, пък отвърнал виетнамският дипломат.

Преди ден стана ясно, че и китайците също гледат към пристанищната инфраструктура. По информация на лидера на ДСБ Иван Костов от азиатската страна са готови да вложат 560 милиона евро във варненското пристанище.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини