Девета среща по търсене и спасяване на Черноморските държави

От 25 до 26 септември т.г. в Одеса, Украйна, се състоя Деветата среща по търсене и спасяване на Черноморските държави. Нашата делегация бе ръководена от капитан далечно плаване Валентин Енчев – директор на Дирекция „Морска администрация” – Варна.

В състава на делегацията бяха още Пламен Бонев – началник на отдел „Контрол и опазване на морската среда, търсене и спасяване” в същата дирекция, и осен Райков – началник на брегова радиостанция Варна-радио от Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура”, предаде Морски вестник.

На конференцията присъстваха делегации от всички черноморски държави.

Нямаше представители от IMO и CESMA (Confederation of European ShipMasters’ Associations), отказали се по различни причини.

От украинска страна, освен ръководството на МSRS (Marine Search and Rescue Service) – Ministry of Infrastructure of Ukraine, участваха представители на ВМС и Гранична полиция.

По време на конференцията бяха разгледани въпроси от взаимен интерес и бяха планирани различни начинания за подобряване на регионалното взаимодействие и сътрудничество между институциите, отговарящи за търсенето и спасяването на море.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент