Девета среща по търсене и спасяване на Черноморските държави

От 25 до 26 септември т.г. в Одеса, Украйна, се състоя Деветата среща по търсене и спасяване на Черноморските държави. Нашата делегация бе ръководена от капитан далечно плаване Валентин Енчев – директор на Дирекция „Морска администрация” – Варна.

В състава на делегацията бяха още Пламен Бонев – началник на отдел „Контрол и опазване на морската среда, търсене и спасяване” в същата дирекция, и осен Райков – началник на брегова радиостанция Варна-радио от Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура”, предаде Морски вестник.

На конференцията присъстваха делегации от всички черноморски държави.

Нямаше представители от IMO и CESMA (Confederation of European ShipMasters’ Associations), отказали се по различни причини.

От украинска страна, освен ръководството на МSRS (Marine Search and Rescue Service) – Ministry of Infrastructure of Ukraine, участваха представители на ВМС и Гранична полиция.

По време на конференцията бяха разгледани въпроси от взаимен интерес и бяха планирани различни начинания за подобряване на регионалното взаимодействие и сътрудничество между институциите, отговарящи за търсенето и спасяването на море.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Роберт Радославов: „Рубишипс“ е сред най-успешни параходства в Европа

Роберт Радославов е роден в Русе преди 56 години.  Завършил е Техникума по речно корабостроене и корабоплаване TРКК Русе, ВНВМУ "Н.Вапцаров" Варна , СА "Д.Ценов" Свищов.   Има

Поне четирима искат поста генерален директор на Пристанищна инфраструктура

Четирима бивши генерални директори на ДП "Пристанищна инфраструктура" участват в обявения конкурс за същата позиция. Това съобщават източници на Maritime.bg в Министерството

За пореден път и без никакви доказателства: Израел хвърля обвинения срещу Иран за атака срещу кораб (обзор)

Реален и ефективен отговор срещу иранския терор. Това са обсъдили в телефонен разговор външният министър на Израел и държавния секретар на САЩ по повод инцидента, при който