Девета среща по търсене и спасяване на Черноморските държави

От 25 до 26 септември т.г. в Одеса, Украйна, се състоя Деветата среща по търсене и спасяване на Черноморските държави. Нашата делегация бе ръководена от капитан далечно плаване Валентин Енчев – директор на Дирекция „Морска администрация” – Варна.

В състава на делегацията бяха още Пламен Бонев – началник на отдел „Контрол и опазване на морската среда, търсене и спасяване” в същата дирекция, и осен Райков – началник на брегова радиостанция Варна-радио от Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура”, предаде Морски вестник.

На конференцията присъстваха делегации от всички черноморски държави.

Нямаше представители от IMO и CESMA (Confederation of European ShipMasters’ Associations), отказали се по различни причини.

От украинска страна, освен ръководството на МSRS (Marine Search and Rescue Service) – Ministry of Infrastructure of Ukraine, участваха представители на ВМС и Гранична полиция.

По време на конференцията бяха разгледани въпроси от взаимен интерес и бяха планирани различни начинания за подобряване на регионалното взаимодействие и сътрудничество между институциите, отговарящи за търсенето и спасяването на море.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според