ИАМА организира лаборатория по вътрешен воден транспорт в Лом

През април т.г. ИА „Морска администрация” се включи в изпълнението на проект DaHar – „ Развитие на пристанищата по река Дунав” по Оперативна програма за транснационално сътрудничество “Югоизточна Европа 2007-2013”.

Проектът е стартирал през април 2011 г. и ще приключи през март 2014 г. Партньорите са 23 от 6 държави – членки на ЕС, сред които Австрия, Белгия, България, Румъния, Словакия и Унгария и 2 държави извън ЕС – Сърбия и Хърватия.

Целите на проекта са близки до нашата национална политика в областта на вътрешния воден транспорт – да се насърчава развитието на българските дунавски пристанища като интермодални центрове и важни логистични връзки.

Всеки от партньорите по проект DaHar има задължението да организира по една „Лаборатория по вътрешен воден транспорт”. ИА „Морска администрация”, като един от участниците от България, ще представи подробна информация на сегашното състояние на пристанище Лом.

Ще бъдат обсъдени и анализирани силните и слабите страни на порта, за да се предложи план за по-нататъшното му развитие. Лабораторията, ще се състои от 1 до 3 октомври т.г. в града. Експерти от ДП „Пристанищна инфраструктура” ще представят и изпълнението на проект „Булрис”.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за

Доц. Ваня Стаматова: Възмутена съм, че нямаме никаква информация от Румъния, извинявам се на рибарите

Възмутена съм, че и до момента нямаме никаква информация от Румъния. Това заяви пред Maritime.bg изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.