Изгоря гордостта на Военноморските сили на Индонезия

В края на август индонезийската корабостроителница North Sea Boats спусна на вода един от най-уникалните военни кораби в света.

Със своите 63 метра дължина KRI KLEWANG наподобява до някаква степен разработвания от Austral и строен в САЩ LCS-2. Всъщност приликите свършват само с дизайна на носовата част и трите корпуса.

Корпусът на KRI KLEWANG е построен от карбонов композит. Съдът се задвижва от четири двигатели на MAN. Футуристичният съд бе проектиран от холандска компания.

Преди няколко дни пожар изпепели кораба, струващ 11,91 млн. щ. долара. Индонезийските Военноморски сили съобщиха, че при инцидента не е имало пострадали.

Maritime.bg – Катастрофи

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент