Контрабандни цигари и гориво иззеха от района на Фериботен комплекс – Варна

Фериботен комплекс Варна

При полицейска операция служители от Районно управление “Транспортна полиция”- Варна при Главна дирекция “Национална полиция” тази нощ са иззели в района на Фериботен комплекс – Варна 4317 кутии цигари без български акцизен бандерол, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Контрабандната стока била и без митническа документация по вноса им. Папиросите са намерени във владение на четирима мъже – членове на екипажа на моторен ферибот, плаващ под български флаг, който малко преди това бил пристигнал от курс. В автомобили, ползвани от двама от тях, били открити и 279 литра дизелово гориво, разпределено в метални варели и пластмасови туби.

За случая е уведомена Районната прокуратура – Варна. Срещу трима от мъжете е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс. Проверява се съпричастността на четвъртия им колега към извършеното престъпление.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност продължават служителите на РУТП-Варна.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент