Курсантите от „Випуск 2017“ на ВВМУ положиха военна клетва

Днес се проведен ритуал за полагане на военна клетва от курсантите на “Випуск 2017 година” на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”. Клетва положиха 18 курсанти, от които 14 момчета и 4 момичета .

Строят на курсантските роти прие началникът на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров кап. I ранг професор доктор на науките Боян Медникаров.

В словото си пред младите курсанти и многобройните гости на тържеството той подчерта особеното значение на военната клетва в живота на бъдещите офицери.

Поздравления към положилите военна клетва курсанти поднесоха заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, Варненският и Великопреславски митрополит Кирил и майката на курсант Ангелина Ангелова – Людмила Ангелова.

От името на положилите военна клетва слово прочете младият курсант Трифон Терзиев.

Тържественият ритуал завърши с преминаване на курсантите и Представителният духов оркестър на ВМС в тържествен марш пред официалните лица и гостите на тържеството.

На тържественият обяд по случай полагането на военна клетва от курсантите – първокурсници, началникът на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров“ кап. I ранг професор доктор на науките Боян Медникаров им благодари за положените старания през време на началната подготовка, пожела им успех в усвояване на трудната професия на офицер от ВМС, а също така приятно прекарване на първата отпуска в тяхната военна служба.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.