44 състезатели стартираха на Регата „Октомври“ във Варна

Четиридесет и четири състезатели в класовете ”Оптимист”, „Кадет”, „420” и „Фин” от седем ветроходни клуба от България и Румъния стартираха в поредното издание на регата „Октомври” във Варна.

Надпреварата във Варненското езеро е от спортния календар на БФВ, организатор е Морски клуб „Компас“ с помощта на кмета на община Аврен – Емануил Манолов.

В детския клас „Оптимист” стартираха 23 състезатели, след четири гонки водач във временното класиране е Петър Христов (ОМК „Несебър 2000”) с актив от 6 т. След него с по 8 т. са Кристиян Страхилов (СК „Черно море Бриз” Варна) и Вилиана Димитрова (ЯК „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна”).

В клас „Кадет” убедителен лидери с четири победи са Светлин Попов/Владимир Стоянов (СК „Черно море Бриз” Варна) следвани от два екипажа на Морски клуб „Балчик”.

Много оспорвана бе надпреварата в класовете „Фин” и „420”. При финистите баща и син Александрови (ЯСК „Несебър 2009”) си размениха по две победи, а Боян Костов (СК „Черно море Бриз” Варна) финишира втори в три от четирите гонки. Така тримата се събраха в рамките на две точки преди последните стартове в неделя.

В клас „420” трите и екипажа успяха да запишат в актива си победна гонка, като особено ценен бе успехът за девойките от ЯК „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна” Магдалена Данчева/Калина Георгиева. И тук развръзката остава за последния ден. За неделя, 7 октомври, са предвидени още четири гонки, награждаването на медалистите е в 16.00 ч. на базата на СК „Черно море Бриз”.

С. Викторов

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Роберт Радославов: „Рубишипс“ е сред най-успешни параходства в Европа

Роберт Радославов е роден в Русе преди 56 години.  Завършил е Техникума по речно корабостроене и корабоплаване TРКК Русе, ВНВМУ "Н.Вапцаров" Варна , СА "Д.Ценов" Свищов.   Има

Поне четирима искат поста генерален директор на Пристанищна инфраструктура

Четирима бивши генерални директори на ДП "Пристанищна инфраструктура" участват в обявения конкурс за същата позиция. Това съобщават източници на Maritime.bg в Министерството

За пореден път и без никакви доказателства: Израел хвърля обвинения срещу Иран за атака срещу кораб (обзор)

Реален и ефективен отговор срещу иранския терор. Това са обсъдили в телефонен разговор външният министър на Израел и държавния секретар на САЩ по повод инцидента, при който