Разпространиха кадри от задържането на кораб „Св. Николай“

Испанската телевизия „Антена 3“ разпространи кадри от задържането на българския кораб “Свети Николай”. Припомняме, че той беше задържан на 15 август от испанските власти.

Във видеото се виждат кадри както от самия арест, така и интервюта с вътрешни за разследването представители на испанските сили за сигурност. Показва се и проследяването на движенията на плавателния съд от специално зачисления за операцията хеликоптер, както и атаката на командосите, които арестуват 21 български моряци на борда на кораба.

Ясно се вижда и разтоварването на голямото количество кокаин, за част от което наскоро беше съобщено, че е било откраднато от хранилището, в което се съхранява, пише Петел.бг.

Филмът е наречен “Кралете на кокаина” и в него се обяснява как колумбийските наркоразпространители са се свързали с българи, които да превозят сериозното количество дрога. Споменава се и името на Евелин Банев – Брендо.

Операцията под кодово название „Еспартана“ е била осъществена от Отдела за борба с организираната престъпност на испанската полиция и в сътрудничество с чуждестранни полицейски структури. Арести имаше и на българска територия, като сред задържаните бяха собственика на кораба Дойчин Дойчев и Руслан Колев, който бе посочен като един от организаторите на транспортирането на наркотика от Южна Америка за Европа.

Засега единственото ясно по случая е, че българските моряци все още са в испанския арест без да са им повдигнати конкретни обвинения. Близките им са убедени, че те са станали жертва на чужди схеми, за които не са имали никаква представа и очакват скоро да бъдат освободени заради липсата на доказателства.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие