Рекорден брой медали за Яхт клуб „Капитан Г. Георгиев – Порт Варна”

Шестдесет и един медала спечелиха представителите на Яхт клуб „Капитан Георги Георгиев – Порт Варна“ през 2012 г. от ветроходни регати, включени в календара на БФВ.

До края на активния състезателен ветроходен сезон остава да се проведат още две регати – ОМК Несебър и „Бриз Есен“, в които момчетата и момичетата от „Порта“ могат спокойно да прибавят още отличия.

Към момента медалите са 16 златни, 24 сребърни и 21 бронзови срещу 55 за цялата 2011 година (съответно 20, 17, 18).

Лидер по брой спечелени отличия е Вилиана Димитрова. Състезателката в клас „Оптимист“ се окичи с 11 медала, от които 2 златни.

С най-много първи места е екипажът в клас „420“ Иван Кънчев/Тодор Лазаров. Двамата бяха най-добри в шест регати, в това число и Държавното първенство.

Шампиони на страната за младежи, но в „470“ станаха Калоян Шантанов/Ясен Обретенов. Седмица по-късно те спечелиха бронзови медали от Балканиадата в Гърция.

С. Викторов

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Водолази направиха независим подводен оглед на Vera Su: Част от товара попада в морето, корабът се е накренил

Кораб VERA SU е получил крен на левия борд, част от товара попада в морето. Това заяви пред Maritime.bg водолазът Найден Недев, който тази сутрин е направил независим

Огромна мъртва зона в морето край Камен бряг, ако се допусне гибелта на кораб Vera Su

Пети ден след засядането на моторен кораб VERA SU в сърцето на резервата Яйлата. Към момента властите нямат обявен и приложен план за снемане на кораба от плитчината. Едва

IMO и ILO призовават: Моряците да бъдат обявени за ключови работници с гарантиран достъп до медицинско обслужване

Пристанищните и крайбрежните държави да улеснят достъпа до медицинско обслужване на моряци по време на пандемията, да приоритизират морските специалисти за достъп до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент