Пирати освободиха гръцки танкер отвлечен край Абиджан

Пиратите, които отвлякоха гръцкия танкер „Орфеас” по западното крайбрежие на Африка, освободиха плавателния съд и 24-членния екипаж, предаде РБК, информира Фокус.

Компанията-собственик „Грейс Мениджмънт” потвърди, че след тридневни преговори пиратите са се съгласили да освободят танкера. Също така се посочва, че никой от екипажа не е пострадал.

Танкерът, плаващ под флага на Бахамските острови в пристанището в Абиджан бе натоварен с 32 хиляди тона бензин и се насочваше към пристанището в Лагос.

На 6 октомври прекъсна радио връзката с екипажа на кораба, а малко по-късно се появи информация, че плавателният съд е отвлечен.

За разлика от сомалийските пирати, които пленяват преминаващите кораби с цел откуп, пиратите, действащи по западното крайбрежие на Африка, се ограничават с кражби на товарите. Не е известно колко от горивото на танкера е било откраднато.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев: Изпитанията за пореден път доказаха на цял свят социалната значимост и незаменимост на моряшката…

Уважаеми колеги, От името на Параходство БМФ АД – най-старата и най-голямата българска шипингова компания, приветствам цялата наша морска общност с Никулден – денят на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент