Увеличение на преминалите през Панамския канал товари

Панамският канал постави рекорд в своята история като достигна нов връх при преминалите товари – 333,7 млн. тона pc/ums, за фискалната 2012г., която завърши на 30 септември.

Това постижение подчертава стойността на канала и значението му като връзка във веригата на световната търговия.

„Това е доказателство за надеждността на услугите предлагани от нас, които достигат до компаниите, благодарение на 10,000 мъже и жени. Панамският канал работи неуморно, за да осигури на своите клиенти първокласно обслужване, включително нови продукти и услуги в отговор на развиващите се нужди“, заяви изпълнителният директор Хорке Луис.

За фискалната 2012-а година се отчита 3,6% увеличение в сравнение с миналата година. Надминат е и предишния рекорд, който бе поставен през 2007-а година.

Maritime.bg припомня, че ще бъдат въведени нови такси за преминаване през канала. Новите такси за преминат участък на Панамския канал ще влязат в сила през октомври т.г. и през месец октомври 2013г. За да се избегнат нежелани ефекти, таксите ще бъдат увеличавани поетапно.

Maritime.bg – Корабоплаване
Последни новини

Последни новини

Кап. Димитър Димитров: Крупно дарение на БМФ прави необратимо изграждането на Паметника на моряка

За поредна година морячеството посреща своя професионален празник Никулден в условията на пандемията от Ковид 19 и това не може да не определи насоките на разговора пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент