Представиха революционна серия противообрастващи бои намаляващи разхода на гориво

„Навибулгар Сървисес“ ЕООД за първи път представи своя ексклузивен партньор Chugoku Marine Paints Ltd.

Японският лидер в производството на корабни и индустриални бои Chugoku Marine Paints Ltd. (CMP) представи най-новата технология в сегмента на противообрастващите покрития Seaflo Neo Series на бизнес коктейл, организиран от официалния й партньор в България „Навибулгар Сървисес“ ЕООД. На събитието присъстваха г-н Пол Кейн, генерален мениджър на СМР UK и маркетинг мениджър за Европа и г-н Джон Инглиш, мениджър продажби, СМР UK, както и представители на големи български корабособственици, корабостроителни и кораборемонтни фирми.

„Вече над две години „Навибулгар Сървисес“ успешно си сътрудничи със СМР. Като локален агент на японската фирма, ние държим на склад продуктите на CMP и извършваме доставки до крайни потребители в българските и румънските пристанища и корабостроителни заводи. Всички бои се доставят от фабриката на СМР в Холандия. Благодарение на широката глобална мрежа на компанията, ние осигуряваме доставки на СМР бои за ремонт и поддръжка в почти всяка точка от света“, Александър Александров, изпълнителен директор на „Навибулгар Сървисес“ ЕООД.

Основен фокус на събитието беше последното поколение противообрастващи бои Seaflo Neo Series, разработени от Chugoku Marine Paints Ltd., които са без аналог в индустрията.

„Seaflo Neo е технологията на бъдещето, не само защото осигурява по-гладко покритие и намалява триенето, вредните емисии и разходите, а и защото наистина работи и това е доказано с дългогодишни тестове“, подчерта г-н Пол Кейн. „Този начин на мислене е заложен в японската култура – да създадеш качествен продукт, който наистина постига търсените резултати.“, допълва той.

В началото на септември т.г. Seaflo Neo, противообрастващата, горивоспестяваща боя с ниско съдържание на летливи органични съединения (VOCs – Volatile Organic Compounds), получи специалната награда на японския министър на инфраструктурата, транспорта и туризма за принос към сътрудничеството между индустрията, образованието и държавното управление.

С иновационния, високопроизводителен хидролизиран полимер, съвместно разработен от СМР, Японския институт за морски изследвания и Hitachi Chemical Co., в сътрудничество с Фондация „Nippon“, Японската корабостроителна асоциация и Колежа по морски технологии Юге, Seaflo Neo формира ултра гладко покритие с изключително ниско съпротивление от триене веднага след боядисване. Продуктът реализира най-ниското съдържание на VOC в сектора на хидролизираните бои за подводна част и позволява намаляването на количеството използвана боя с над 30% и VOC с над 40% в сравнение с конвенционалните бои.

Гладкото покритие, постигнато чрез контролиране на повърхностното триене на продукта, намалява съпротивлението от триене на корпуса. Подобреното изравняване на повърхността (гладкостта) благодарение на нисковискозния полимер спомага консумацията на гориво да се намали с 3-5% в сравнение със стандартните хидролизирани противообрастващи бои. Балансиращият ефект на полимера значително е подобрил противообрастващото действие на Seaflo Neo в сравнение с други конкурентни продукти и позволява дълготраен противообрастващ ефект в продължение на над 60 месеца.

Seaflo Neo вече е бил използван за боядисването на над 100 кораба. Chugoku Marine Paints Ltd. и в бъдеще ще продължи ангажимента и усилията си, насочени към спестяването на гориво в морския транспорт, подобряването на процеса на боядисване и опазването на околната среда.

Chugoku Marine Paints Ltd. (СМР) е един от световните пазарни лидери в производството на корабни и индустриални бои с над 90 годишен опит и добре организирана глобална мрежа. Основен ангажимент на японската компания е хармонизирането на човешката дейност с природата. За тази цел СМР постоянно инвестира в изследователска дейност, иновативни технологии и стриктен контрол на качеството на продуктите. Фирмата е сертифицирана по стандарта за качество ISO 9001 и еко стандарта ISO 14001.

„Навибулгар Сървисес“ ЕООД е специализирана в съпътстващи корабния бизнес дейности – корабно снабдяване и логистика, корабни комуникационни решения и софтуерни решения за корабния мениджмънт. Фирмата е основана през 2009 г. в гр. Варна и оперира на всички български и други пристанища в района на Черно море. В началото на 2012 г. „Навибулгар Сървисес“ ЕООД откри свои представителни офиси в Бургас и Констанца. Клиенти на компанията са редица местни и чуждестранни корабособственици, корабни оператори, корабостроителни и кораборемонтни фирми.

Снимки:
[oqeygallery id=79]

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Европейските корабособственици настояват за повече военни кораби в Гвинейския залив срещу пиратите

Ситуацията в Гвинейския залив е основен приоритет за европейската морска индустрия през последните години. Броят на пиратските инциденти и нивото на насилие предизвикват

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент