Сграда в Бургас за централа на ИАРА хареса министър Найденов

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Драгомир Господинов си харесаха нова сграда за ИАРА в Бургас.

Тя се намира точно срещу Административния корпус на Пристанище Бургас и досега там се помещаваха офиси на Параходство Български Морски Флот и други корабни агенции.

Това е една от четирите сгради, предложени от кмета Димитър Николов за нуждите на агенцията.

“За разлика от Варна, Бургас реагира веднага и подготви различни варианти. Тук е най-доброто място за ИАРА”, заяви министър Найденов.

Той съобщи, че тази година няма заложени пари за преместването на структурата от София. Нужните средства, в размер между половин и един милион лева, ще бъдат осигурени догодина.

“Избраната сграда напълно отговаря на нуждите на агенцията – в нея има 25 кабинета, а в близост – 17 паркоместа”, заяви Димитър Николов, който активно лобираше заедно с бургаските народни представители и местното морско общество за това преместване.

Кметът и директорът на Пристанище Бургас Диян Димов показаха двете корабни места, определени за катерите на ИАРА, намиращи се на стотина метра от новата централа.

При визитата си край морето министър Найденов донесе добра новина за българските рибари. Още една година на тях няма да им се наложи да търсят и купуват касови апарати. Като търговци ще трябва да се регистрират само крупните в бранша, които се занимават с промишлен риболов.


Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Пристанищата на България ще бъдат блокирани, ако “Лукойл Нефтохим” спре работа

Възможното спиране на работата на най-голямата компания за нефтопреработване на Балканския полуостров - "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", ще доведе до блокиране на българските пристанища

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент