Варна още не е предложила сграда за преместване на Морска администрация

Повече от половин година в основния център на вниманието на морски организации, депутати, експерти и министри бе въпросът за децентрализацията на ИА “Морска администрация”. Продължителната полемика завърши с обещание, че агенцията ще има ново седалище във Варна.

Няколко месеца по-късно въпросът е напълно забравен. Нито в министерствата, нито в администрацията, нито организациите желаят да говорят по проблема, създавайки впечатление, че такъв вече няма.

Къде е ИАМА? ИАМА все още е в София и ако проблемът от чисто юридическа гледна точка е промяна на една дума в КТК, защо всички мълчат?

Maritime.bg научи от свои източници, че все още никой не е предложил официално сграда за преместването на агенцията от столицата във Варна. Това със сигурност спъва целия процес, тъй като е свързано с финансовите разчети, които да дадат картина за средствата необходими за преместването.

Тъй като няма как от София сами да си изберат сграда, отговорността за намирисващия провал ще остане на територията на град Варна и никъде другаде.

Вчера при оглед на сграда в град Бургас за нова централа на ИА “Рибарство и аквакултури”, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви:  “За разлика от Варна, Бургас реагира веднага и подготви различни варианти. Тук е най-доброто място за ИАРА”.  Ще чуем ли същото и за ИА “Морска администрация”?

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент