Морската академия в Батуми с нови симулатори от Transas

Националната морска академия в Батуми, Грузия обнови симулаторните си комплекси с последните разработки на Transas, съобщиха от академията.

Според разпространената информация целта на инвестицията е осигуряване на напреднало обучение за подготовка на качествени специалисти, които ще работят в търговския флот. От академията съобщават още, че с инвестицията ще се гарантира отговор на всички изисквания по образователните програми.

Инсталирана е цяла система на машинно отделение ERS 5000, която симулира двигател Man B&W 6S50MC. Системата е била интегрирана с наличния симулатор – корабен мостик NTPRO 5000.

Втората част от проекта е въвеждането в експлоатация на ECDIS симулатор.

От 2006 година академията работи с Transas, като досега са реализирани няколко съвместни проекти.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент