Учредяват инициативен комитет за честване на Международния ден на моряка

Както Maritime.bg вече съобщи, Българската асоциация на морските капитани (БАМ) предложи във Варна да бъде честван Международния ден на моряка.

На конференция на Международната морска организация за изменение на Международната конвенция за вахтената служба на море, беше взето решение и с резолюция 25 юни беше обявен на Международен ден на моряка.

В програмата за честването във Варна искаме да организираме дискусионна кръгла маса за проблемите на морските лица във връзка с все по-голямата им зависимост от службите на брега. Тема на обсъждане ще бъдат и последните проблеми с трафик на наркотици по море и тенденцията моряците да излизат изкупителни жертви в този процес”, заяви пред Maritime.bg председателят на БАМК, к.д.п. Димитър Димитров.

Утре във Варна ще бъде учреден инициативен комитет за честване на Международния ден на моряка. Подкрепа за идеята от БАМК очакват в лицето на кметската институция, областната администрация и морския бизнес във Варна.

За привличане на младите хора към морската професия ще бъде предложено в програмата на празника да се проведе морско кръщене на един от двата ветрохода в страната.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент