Руски дипломати преговарят с ВМС на Нигерия за арестувания кораб с оръжие

Руски дипломати ще се срещнат с ръководството на ВМС на Нигерия за уреждане на ситуацията с руските моряци, които бяха задържани по-рано в Лагос. Представители на компанията-собственик на кораба заявиха за „Гласът на Русия”, че корабът се държи от нигерийските власти незаконно.

На 19 октомври корабът MYRE SEADIVER бе задържан от ВМФ на Нигерия. На борда му се намират 20 руски моряци.

„На борда на кораба, пристигнал в нигерийско пристанище за провеждане на ремонтни работи, попълване на запасите от храна и вода и смяна на екипажа, се намира известно количество стрелково оръжие и боеприпаси, официално декларирани чрез местния агент. Нигерийските власти временно са задържали плавателния съд за проверка. Не става дума за никаква контрабанда на оръжие”, сочи обяснение от външното министерство на Русия.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Флотът провежда учение „Бриз“

От 10 до 19 юли 2020 г., Военноморските сили на Република България ще проведат национално военноморско учение „Бриз 2020” отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО.

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас