Круизният сезон в пристанищата в Бургас и Несебър не е завършил

В понеделник  (29 октомври) се очаква в Пристанище Бургас да акостира круизният кораб „Hamburg”. Плавателният съд плава под флага на Бахамските острови, дълъг е 144 метра, широк – 21,5 метра, допустимото му максимално газене при пристигане и натоварване е 5,15 метра и е построен през 1997 година.

По предварителна информация очакваният брой туристи на пасажера е около 400 души.

По програма корабът ще посети в един и същи ден Пристанище Бургас и Пристанищен терминал Несебър.

Поради относително малкия си размер, лайнерът може да се отправи на курс на такива места, които остават недосегаеми за големите „плаващи хотели”. По този начин, туристите имат възможност да се запознаят с културните ценности на места, разположени далеч от известните круизни маршрути.

Тази седмица в неделя (28 октомври) в пристанище Несебър се очаква да пристигнат още 2 пасажерски кораба на кея – „Discovery” и „Island Sky”.

Плавателният съд „Island Sky” плава под флага на Бахамските острови, дълъг е 91 метра, построен е през 1992 г. в Италия и е един от най-добрите малки круизни кораби в света. Въпреки скромния си вид и размер, нивото на обслужване на кораба е много висока. Всеки етаж е обзаведен със собствен дизайн в английски стил. Корабът има няколко палуби наречени с имената на мероплавателите Магелан, Марко Поло, Колумб, което допълнително подчертава експедиционната ориентацията на лайнера и характера на планираните круизи. През октомври 2012 г. плавателният съд ще направи три последователни круиза по Черно море.

Лайнерът „Discovery” плава също под флага на Бахамските острови, дълъг е 169 метра, а максималният му брой пътници е около 660 души. Очаква се този круизен сезон да е успешен, защото пристанището на древния град Несебър от година на година привлича все повече пасажерски кораби и се превръща в търсена круизна дестинация.

След като през 2013 година новата Морска гара в Пристанище Бургас влезе в експлоатация, Бургас ще стане предпочитана спирка за пасажерските лайнери.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Флотът провежда учение „Бриз“

От 10 до 19 юли 2020 г., Военноморските сили на Република България ще проведат национално военноморско учение „Бриз 2020” отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО.

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас