Потъна ветроходният кораб Bounty. Двама в неизвестност

Бреговата охрана на САЩ провежда операция по търсене и спасяване след получен сигнал за бедствие от ветроходния кораб BOUNTY. Съдът е бил напуснат от екипажа на около 90 nm югоизточно от Хетър, Северна Каролина. На борда на кораба е имало 16 души. Спуснати са две спасителни лодки. В операцията са били включени няколко хеликоптера. Първият пристигнал в района на инцидента е извадил от водите пет души, вторият спасява девет души.

+ Обновена 00:12ч.
14 души са били транспортирани до град Елизабет, където очакват спасителни екипи. Самолет в момента претърсва района за двамата изчезнали от екипажа на ветрохода BOUNTY. Корабът е потънал.

+ Обновена 00:58ч.
Най-младият член на екипажа е 20-годишната Ана Спраг, а най-възрастен е 66-годишният Дъглас Фаут. Бреговата охрана на САЩ все още не съобщава кои са двамата в неизвестност.

Ветроходът BOUNTY е построен през 1960-а година в Нова Скотия, специално за филма Mutiny on the Bounty. Използван е също във филмите Карибски пирати. През тази година собственикът на ветрохода го обяви за продажба за 4,6 млн. щ. долара.

Maritime.bg – Катастрофи

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за