Потъна ветроходният кораб Bounty. Двама в неизвестност

Бреговата охрана на САЩ провежда операция по търсене и спасяване след получен сигнал за бедствие от ветроходния кораб BOUNTY. Съдът е бил напуснат от екипажа на около 90 nm югоизточно от Хетър, Северна Каролина. На борда на кораба е имало 16 души. Спуснати са две спасителни лодки. В операцията са били включени няколко хеликоптера. Първият пристигнал в района на инцидента е извадил от водите пет души, вторият спасява девет души.

+ Обновена 00:12ч.
14 души са били транспортирани до град Елизабет, където очакват спасителни екипи. Самолет в момента претърсва района за двамата изчезнали от екипажа на ветрохода BOUNTY. Корабът е потънал.

+ Обновена 00:58ч.
Най-младият член на екипажа е 20-годишната Ана Спраг, а най-възрастен е 66-годишният Дъглас Фаут. Бреговата охрана на САЩ все още не съобщава кои са двамата в неизвестност.

Ветроходът BOUNTY е построен през 1960-а година в Нова Скотия, специално за филма Mutiny on the Bounty. Използван е също във филмите Карибски пирати. През тази година собственикът на ветрохода го обяви за продажба за 4,6 млн. щ. долара.

Maritime.bg – Катастрофи

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на