Подводницата на РФ „Юрий Долгорукий“ завърши изпитанията на море

Подводницата „Юрий Долгорукий“ завърши изпитанията на море. Съдът ще влезе в състава на руския Военноморски флот през следващата година.

Тогава и ще бъде предадена и най-новата многоцелева атомна подводница „Северодвинск“. Тя трябваше да влезе в състава през тази година. Проблеми руските сили изпитаха при финансирането на строителството на новите подводници. Освен проблемите с финансирането, руската страна бе изправена и пред трудности свързани с разработката и внедряването на най-новото си въоръжение.

Двете подводни лодки  „Юрий Долгорукий“, и „Северодвинск“ вече излизат в морето, но редица специалисти допускат, че продължителното строителство ще се отрази на качеството им.

„След 10 години строителство може да възникне необходимост от планов ремонт на някои механизми. При приемането на подводницата във флота ситуацията трябва да се оцени технически, от гледна точка на ресурса на всеки механизъм. Затова проблеми, разбира се, могат да възникнат, но да се надяваме, че всичко ще бъде нормално“, заяви вторият в руската флотска йерархия адмирал Игор Касатонов.

База за новите подводници се строи във Вилючинск – новите подводници ще влязат в състава на Тихоокеанския флот.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент