Изчезналият кораб със златна руда без сертификати

Кораб „Амурская”, който изчезна преди дни в Охотско море, с товар от златна руда, не е бил оборудван за превоз на насипни товари, съобщиха от руския транспортен разследващ комитет.

Освен това няма никаква документация за товара. На кораба е имало по-малко моряци от минималните изисквания. Липсват и множество други сертификати, информира руското разследване.

Тъй като корабът е можел да транспортира 611mt товари, а на борда му е имало над 700, разследващите предполагат, че това е и вероятната причина за гибелта му.

Стартирано е криминално производство по случая, като се разглеждат три сценария за случилото се на 28 октомври. Според първия корабът е попаднал в тежка хидрометеорологична обстановка и е потънал, според втората версия на борда на „Амурская” е възникнала техническа неизправност, разследващите ще проверят и вероятността за сериозна навигационна грешка.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент