Изчезналият кораб със златна руда без сертификати

Кораб „Амурская”, който изчезна преди дни в Охотско море, с товар от златна руда, не е бил оборудван за превоз на насипни товари, съобщиха от руския транспортен разследващ комитет.

Освен това няма никаква документация за товара. На кораба е имало по-малко моряци от минималните изисквания. Липсват и множество други сертификати, информира руското разследване.

Тъй като корабът е можел да транспортира 611mt товари, а на борда му е имало над 700, разследващите предполагат, че това е и вероятната причина за гибелта му.

Стартирано е криминално производство по случая, като се разглеждат три сценария за случилото се на 28 октомври. Според първия корабът е попаднал в тежка хидрометеорологична обстановка и е потънал, според втората версия на борда на „Амурская” е възникнала техническа неизправност, разследващите ще проверят и вероятността за сериозна навигационна грешка.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на