Ден на Морски клъстър България се проведе в Бургас

Като част от Третия национален форум морската и речна индустрии – основни икономически приоритети на България, в Бургас се проведе Ден на Морски клъстър – България.

„Развитието  на транспортната инфраструктура ще стимулира морската индустрия и ще даде реални резултати в близка перспектива. Община Бургас прави много в тази посока. Изключително важни са проектът за Интегриран градски транспорт и Зоната за обществен достъп и ние се стремим да ги реализираме във възможно най- кратки срокове“. Това заяви зам.кмета по финанси Красимир Стойчев на откриването на събитието.

В срещата- дискусия взеха участие директорът на Дирекция „Морска администрация“ кап. Живко Петров, международния експерт Джон Мъри и  представители на морския бизнес от Бургас и Варна.

„Община Бургас е една от най- прогресиращите общини в България и обединението на една важна сила като морския бизнес ще подпомогне икономическият  й растеж“, категоричен бе международният експерт Джон Мъри. Той представи най-успешните морски клъстъри по света, като специално внимание отдели на Ротердам и Сингапур.

Мъри допълни, че част от успеха на един морски клъстър е общото брандиране, за да бъде той разпознаваем.

По време на срещата бяха представени и част от възможностите, които предлага ОП  „Рибарство“ и възможностите за инвестиции в областта на рибарството и аквакултурите.

[oqeygallery id=83]

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини