Отстраниха командир и офицери на американска фрегата след запой във Владивосток

Командирът и няколко офицери от американската фрегата „Вандегрифт“ бяха отстранени от служба след запой на част от екипажа по време на визита в руското пристанище Владивосток през септември, съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС, предаде Вести.бг.

Капитан II ранг Джоузеф Е. Дарлак беше отстранен от служба „поради загуба на доверие, след като показа лошо ръководство и неспособност да осигури надлежно поведение на подчинените си“ по време на тридневния престой в Севастопол, се посочва в комюнике на американските военноморски сили.

С формулировката „за пиянство и недисциплинирано поведение“ са отстранени също старшият помощник на командира на фрегатата, старшият механик и още един офицер от екипажа на кораба, който е базиран в Сан Диего, Калифорния.

В момента фрегата „Вандегрифт“ изпълнява задачи в областта на оперативната отговорност на Седми американски флот, базиран в японското пристанище Йокосука. За нов командир на кораба временно е назначен капитан Томас Уоркман, уточни пресслужбата на ВМС.

Това е вторият подобен случай през последните няколко дни в американския флот, отбелязва ИТАР-ТАСС. В края на октомври беше съобщено за отстраняване от служба на контраадмирал Чарлз Гаует, който командваше ударна група начело с атомния самолетоносач „Джон Стенис“. Срещу него започна служебно разследване, но командването на ВМС не съобщи какво е послужило като повод за подобни сурови наказателни мерки спрямо военачалника.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент