Нови арести в продължаващото разследване за кораб „Св. Николай“ очаква Цв. Цветанов

Нови арести в рамките на продължаващото разследване по случая със задържания в Испания български кораб с кокаин обеща вътрешният министър Цветан Цветанов, който се срещна с испанския си колега в рамките на 81-та Генерална асамблея на Интерпол в Рим, предаде btv. Три тона дрога откриха испанските власти на борда на „Св. Николай” през август.

На срещата министър Хорхе Фернандес Диас отбеляза, че сътрудничеството на испанските власти с България е било „изключително”, съобщиха от МВР. „Във връзка със заловения в испански териториални води кораб с кокаин изпратихме полицейски екип в София”.

„Ние също изпратихме екип на ГДБОП в Мадрид,” припомни Цветанов. По думите му България вече се дава за пример в обмена на информация и реализирането на съвместни операции. „С общи усилия ще отговорим на изискванията на ЕС,” заяви вицепремиерът.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент