Нови арести в продължаващото разследване за кораб „Св. Николай“ очаква Цв. Цветанов

Нови арести в рамките на продължаващото разследване по случая със задържания в Испания български кораб с кокаин обеща вътрешният министър Цветан Цветанов, който се срещна с испанския си колега в рамките на 81-та Генерална асамблея на Интерпол в Рим, предаде btv. Три тона дрога откриха испанските власти на борда на „Св. Николай” през август.

На срещата министър Хорхе Фернандес Диас отбеляза, че сътрудничеството на испанските власти с България е било „изключително”, съобщиха от МВР. „Във връзка със заловения в испански териториални води кораб с кокаин изпратихме полицейски екип в София”.

„Ние също изпратихме екип на ГДБОП в Мадрид,” припомни Цветанов. По думите му България вече се дава за пример в обмена на информация и реализирането на съвместни операции. „С общи усилия ще отговорим на изискванията на ЕС,” заяви вицепремиерът.

Maritime.bg – Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Иван Велков: Има начин за отпор срещу недобросъвестни към моряците корабопритежатели

Да не се използва ситуацията за умишлено удължаване на престоя на моряците на корабите, алармира председателят на Моряшкия професионален съюз Иван Велков, Моряшки професионален

Моряците не изказват недоволство от опашките пред ИАМА, твърди агенцията

Моряците не изказват недоволство от опашките пред дирекциите на ИА "Морска администрация". Това се твърди в анализ на попълнените анкетни карти, с които базираната все още в