Нови арести в продължаващото разследване за кораб „Св. Николай“ очаква Цв. Цветанов

Нови арести в рамките на продължаващото разследване по случая със задържания в Испания български кораб с кокаин обеща вътрешният министър Цветан Цветанов, който се срещна с испанския си колега в рамките на 81-та Генерална асамблея на Интерпол в Рим, предаде btv. Три тона дрога откриха испанските власти на борда на „Св. Николай” през август.

На срещата министър Хорхе Фернандес Диас отбеляза, че сътрудничеството на испанските власти с България е било „изключително”, съобщиха от МВР. „Във връзка със заловения в испански териториални води кораб с кокаин изпратихме полицейски екип в София”.

„Ние също изпратихме екип на ГДБОП в Мадрид,” припомни Цветанов. По думите му България вече се дава за пример в обмена на информация и реализирането на съвместни операции. „С общи усилия ще отговорим на изискванията на ЕС,” заяви вицепремиерът.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на