К.д.п. Сергей Църнаклийски: Морска администрация е институция отворена към неправителствения сектор

К.д.п. Сергей Църнаклийски / Снимка: Maritime.bg
К.д.п. Сергей Църнаклийски / Снимка: maritime.bg

ИА „Морска администрация” е напълно отворена за работа с неправителствения сектор на морската индустрия в страната. Това каза пред Maritime.bg изпълнителният директор на ИАМА, к.д.п. Сергей Църнаклийски, по повод провелия се в град Бургас Трети национален форум морската и речна индустрии – основни икономически приоритети на България.

По думите му предстои много съвместна работа и по въпросите на Морската трудова конвенция, за която е сформирана и работна група.

”Ние очакваме браншът да каже как вижда начините за справяне с проблемите в сектора”, каза к.д.п. Църнаклийски в отговор на въпрос за отправените критики към агенцията и министерството. „Само с наличието на тяхната визия, ще можем да отговорим на нуждите за реформи в сектора”, допълни още той.

Maritime.bg припомня, че докладчиците на провелия се в Бургас форум представиха проблемите пред флага, пристанищата, корабостроенето и морското образование. Те се обединиха около тезата, че са необходими спешни реформи за недопускане на крах на този сектор от индустрията в страната.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морското оборудване

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морско оборудване, пише в издадено от Европейската комисия мотивирано становище. В