Фрегата „Верни“ се завърна от Средиземно море след участие в операцията на НАТО „Актив индевър“

След едномесечно плаване днес в пункта за базиране Бургас с тържествена церемония бе посрещната фрегата „ВЕРНИ“. Корабът от състава на българските Военноморски сили за първи път участва в операцията на НАТО в Средиземно море „Актив индевър“.

Командирът на фрегата „ВЕРНИ“ капитан II ранг Галин Манев и 130-членния екипаж бяха приветствани от заместник-командира на Военноморските сили на комодор Георги Мотев, командира на Военноморска база Бургас комодор Митко Петев, близки и роднини на военните моряци.

Гостите изказаха благодарност за достойното представяне на екипажа пред международните ни парнтьори.

През миналата година страната ни не участва в операцията на НАТО, заради ангажимента към налагането на морска блокада над Либия. Тази година поради процедурни проблеми отплаването на фрегата „ВЕРНИ“ беше отложено с няколко дни. Средствата за участието на бойния кораб в операция „Актив индевър“ бяха осигурени от бюджета.

Снимки:
[oqeygallery id=84]

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция