Фрегата „Верни“ се завърна от Средиземно море след участие в операцията на НАТО „Актив индевър“

След едномесечно плаване днес в пункта за базиране Бургас с тържествена церемония бе посрещната фрегата „ВЕРНИ“. Корабът от състава на българските Военноморски сили за първи път участва в операцията на НАТО в Средиземно море „Актив индевър“.

Командирът на фрегата „ВЕРНИ“ капитан II ранг Галин Манев и 130-членния екипаж бяха приветствани от заместник-командира на Военноморските сили на комодор Георги Мотев, командира на Военноморска база Бургас комодор Митко Петев, близки и роднини на военните моряци.

Гостите изказаха благодарност за достойното представяне на екипажа пред международните ни парнтьори.

През миналата година страната ни не участва в операцията на НАТО, заради ангажимента към налагането на морска блокада над Либия. Тази година поради процедурни проблеми отплаването на фрегата „ВЕРНИ“ беше отложено с няколко дни. Средствата за участието на бойния кораб в операция „Актив индевър“ бяха осигурени от бюджета.

Снимки:
[oqeygallery id=84]

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към