Евакуираха над 300 работници от платформа за настаняване край НорвегияРаботници от флотел FLOATEL SUPERIOR, опериращ на континенталния шелф на Норвегия, са били евакуирани със спасителни лодки.
Повреден и приемащ вода баластен танк е бил открит от персонала на борда на съда.

Към флотела са били изпратени 6 хеликоптера и три спасителни кораба, съобщиха от Statoil. Друг кораб е бил изпратен за да извърши инспекция на засегнатия баластен танк. Очаква се платформата да бъде изтеглена на брега за установяване на причините довели до аварията и последващ ремонт.

На борда на платформата е имало 326 души, от тях на борда й остават 48 за справяне с проблема. В момента се подготвя отделянето на платформата за настаняване на работници от нефтената платформа NJORD A. Работният процес на борда на нефтената платформа е бил прекратен. Флотелът е получил крен от няколко градуса, съобщиха от Statoil, но с помощта на собствени средства е възстановено нормалното положение.

Платформата за настаняване на работници FLOATEL SUPERIOR е собственост на международната компания Floatel International и е наета от Statoil за осигуряване настаняването на 374 души, които работят на нефтената платформа NJORD A.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на