Практиката за регистрация на кораби под удобния флаг на Молдова ще бъде прекратена

Практиката за регистрация на кораби под удобния флаг на Молдова ще бъде прекратена, информира правителството на страната.

В момента в страната се подготвя нов закон, които да прекъсне подобен род действия. Очаква се законът да бъде приет и от министерството на външните работи на страната.

В сътрудничество с Гърция, Панама и компании от Великобритания властите в Молдова ще извършат одит на над 400 търговски кораби регистрирани под флага на страната. Всички кораби, за които се докаже, че са в нарушение на международното законодателство и подзаконови актове ще бъде лишени от знамето.

Тази стъпка изглежда логична предвид усилията на страната да стане член на ЕС, въпреки че е широко известно, че молдовският флаг е удобен.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със