Практиката за регистрация на кораби под удобния флаг на Молдова ще бъде прекратена

Практиката за регистрация на кораби под удобния флаг на Молдова ще бъде прекратена, информира правителството на страната.

В момента в страната се подготвя нов закон, които да прекъсне подобен род действия. Очаква се законът да бъде приет и от министерството на външните работи на страната.

В сътрудничество с Гърция, Панама и компании от Великобритания властите в Молдова ще извършат одит на над 400 търговски кораби регистрирани под флага на страната. Всички кораби, за които се докаже, че са в нарушение на международното законодателство и подзаконови актове ще бъде лишени от знамето.

Тази стъпка изглежда логична предвид усилията на страната да стане член на ЕС, въпреки че е широко известно, че молдовският флаг е удобен.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на