Пристанището в Лос Анджелис започва модернизация за 127 млн. долара

Пристанището в Лос Анджелис започва мащабна кампания за модернизация на контейнерния си терминал, опериран от TraPac. Инвестицията е за повече от 127 млн. щ. долара. Работата ще започне през първите месеци на следващата година, съобщиха от пристанището. Проектите са част от петгодишния план за развитие на порта, който предвижда инвестиции в общ размер над 1,2 млрд. щ. долара. Целта е пристанището в Лос Анджелис да остане конкурентноспособно, а дейностите в него ефективни и природоопазващи.

”Продължаваме мащабната си кампания за развитие на порта. Сигурни сме, че ние ще останем най-важното морско пристанище за Америка”, заяви изпълнителният директор на пристанището Гералдин Кнац. „Също така тази програма ще увеличи общия брой на заети, ние целим създаване на все повече работни позиции”, добави още той.

Контрактите за модернизациите са предоставени на две компании от Калифорния. За период от 1 година ще бъдат създаде 1000 временни работни места.

Първият проект е на стойност 71,5 млн. щ. долара. Ще бъде изграден свръхмодерни портали за влизане и излизане на тежки автомобили. По него ще бъде изградена и нова административна сграда, която отговаря на последните изисквания за енергийна ефективност. Ще бъдат поставени и основите на изцяло нова операционна сграда и много други.

Вторият проект е на обща стойност 55,7 мнл. щ. долара. По него ще бъдат изградени нови съоръжения за обработка на товари пристигащи в порта по жп линии. Изцяло ще бъде оптимизирана вътрешната жп мрежа.

Всички съоръжения трябва да бъдат завършени до края на 2015 година, съобщават още от пристанището.

Двата новостартиращи проекти са част от експанзията на терминал TraPac, която трябва да бъде завършена до 2016 година. Експанзията на терминала е на обща стойност 365 млн. щ. долара. През 2009 година, пристанището, TraPac и Mitsui O.S.K. Lines подписаха 30-годишен контракт за опериране на контейнерния терминал. Това даде възможност за увеличаване на продуктивността на терминала, генериране на хиляди работни места и въвеждане на повече природоопазващи инициативи.

Maritime.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост