Морските администрации на България и Румъния обмениха опит

Морските администрации на България и Румъния участваха в работна среща по въпросите на порт-стейт контрола. Тя бе организирана от ИА „Морска администрация“ и се проведе във Варна.

Над 30 представители от двете администрации взеха участие на работната среща, сред тях 11 бяха гостите от Румъния. Присъстваха директорите на ДМА – Варна и ДМА – Бургас, както и изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“, к.д.п. Сергей Църнаклийски.

Своето задоволство от доброто взаимодействие между двете администрации изрази депутатът от ПП ГЕРБ Димитър Атанасов, който също участва в международната среща, предаде репортер на Maritime.bg.

Този тип работни срещу между двете администрации са традиционни като основната идея е те да обменят опит и добри практики. Пред своите колеги от Румъния българските инспектори по PSC от ИАМА представиха своя опит във връзка с измененията за проверка на сертификатите за морски искове.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор