Морските администрации на България и Румъния обмениха опит

Морските администрации на България и Румъния участваха в работна среща по въпросите на порт-стейт контрола. Тя бе организирана от ИА „Морска администрация“ и се проведе във Варна.

Над 30 представители от двете администрации взеха участие на работната среща, сред тях 11 бяха гостите от Румъния. Присъстваха директорите на ДМА – Варна и ДМА – Бургас, както и изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“, к.д.п. Сергей Църнаклийски.

Своето задоволство от доброто взаимодействие между двете администрации изрази депутатът от ПП ГЕРБ Димитър Атанасов, който също участва в международната среща, предаде репортер на Maritime.bg.

Този тип работни срещу между двете администрации са традиционни като основната идея е те да обменят опит и добри практики. Пред своите колеги от Румъния българските инспектори по PSC от ИАМА представиха своя опит във връзка с измененията за проверка на сертификатите за морски искове.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,