Не избраха строител за новата Морска гара в Бургас

От ръководството на Пристанище Бургас очакват това да стане до края на годината
Пристанище Бургас / Снимка: maritime.bg

Това става ясно от решение на генералния директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. По неговата сила е прекратена откритата процедура за избор на строител на новия пътнически терминал на Пристанище Бургас – Изток.

Нито един от кандидатите не е бил допуснат до класиране.

Maritime.bg припомня, че три консорциума се явиха за градежа на нова Морска гара в Бургас.

Теренът на бъдещия терминал е разположен на територията на бургаското пристанище от второ до четвърто кейово място. До новата Морска гара ще има отделни еднопосочни връзки, а близостта до жп-гарата и автогарата са още един от плюсовете пред бъдещия терминал.

Надявам се до края на годината да бъде избран изпълнител„, коментира пред Maritime.bg изпълнителният директор на Пристанище Бургас, Диян Димов. По думите му прекратената процедура за момента не засяга графика за приемане на първи пътнически кораб на новата Морска гара. Припомняме, че през месец октомври 2013-а година на новия терминал ще застане лайнерът CELEBRITY CONSTELLATION.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със