Marco Polo – най-големият контейнеровоз в света

Контейнеровозът EMMA MAERSK и другите кораби от същия клас (E) вече са надминати по големина от MARCO POLO, собственост на базираната във Франция CMA CGM. Корабът плава под флага на Великобритания и има капацитет 16,020 TEU. Мината седмица контейнеровозът започна първото си плаване.

MARCO POLO е построен в корабостроителниците на Daewoo (DSME) в Южна Корея, има дължина от 396m, широчина 54m и газене 16m. До края на следващата година още два мастодонти от същия клас ще влязат в експлоатация.
”Това е изключително важен момент от историята на CMA CGM Group, MARCO POLO е най-големият контейнеровоз в света. Това показва опита на компанията, на нейния екип, който е способен да се справи не само с чисто техническото опериране, но и с комерсиалното на този кораб. Цялата ни мрежа от над 400 агенции в целия свят работи неуморно за успешното въвеждане на кораба на пазара”, заяви Николас Сантини, вицепрезидент в CMA CGM.

Освен със своите размери MARCO POLO впечатлява с множеството интегрирани системи за опазване на околната среда. Корабът е изключително енергийноефективен, съобщават още от компанията.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент