Мними агенти от Бургас смучат корабособственици по нова схема

Фирма, регистрирана в Бургас, е измамила няколко корабособственици, съобщиха те пред Maritime.bg.

Става дума за дружество, което практикува порочна схема, силно наподобяваща телефонните измами.

Въпросното дружество обявявало товари на пазара, като в мрежата влезли поне 5 корабособственици, които изгорели със суми над 11 000 евро.

Преди пристигане на корабите в пристанище Бургас, фирмата получавала предварително заплащане на дисбурсмента на кораба, както и други такси. Когато съдовете вече били на рейда пред Бургас, мнимите агенти започвали сложно усукване, прикрито с „проблеми в документацията”.

Без възможност за понасяне на повече загуби, след няколкодневен престой на рейда корабособствениците решавали да откажат товара, който всъщност изобщо не съществувал, искайки парите си от въпросната фирма.

Същата изпращала фалшиви банкови документи, според които парите са върнати.

Въпросната ситуация може да бъде определена само като феномен. Става дума за човек, който в миналото бе в основата на схемата за точене на ДППИ”, обясни един от изгорелите.

Очаквайте продължение…

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна - Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за