Цветове за ментално пътешествие на датски ферибот

Пазарите в морската индустрия изобщо не изглеждат добре в момента, но за един датски съд  светът изглежда малко по-светъл.

Докато за повечето кораби в момента се търсят бои, намаляващи триенето, за ферибота AEROSKOBING полагането на боя се е превърнало в истински шедьовър.

Той е дело на творците Ранди Йоргенсен и Катрин Малиновски. Корабът е бил пребоядисан в три основни цвят, четем на страницата на художниците. Боядисани са дори и котвите. На единия борд има профилен мотив показващ „вътрешността” на ферибота. Нарисувани са автомобили, камиони, автобуси, а над тях са изобразени няколко палмови дървета.

Снимки:
[oqeygallery id=86]

„Този тотална преработка цели да предизвика въображението на пътниците. „Осигурено” им е ментално пътешествие до отдалечени дестинации”, смята Малиновски.

Фериботът поддържа линията между Аероскобинг и Свендборг. Има възможност за транспортиране на 42 автомобила. AEROSKOBING може да приеме и до 295 пасажери. Корабът е дълъг 49,90m, а широчината му е 13,10m.

При обрисуването на единия борд, другият има само 3 цвята, е използвана хартиена подложка от 250 кв. м. За цялата преработка са били необходими 1441 литра боя, в 20 различни цвята.

Част от финансирането на проекта е било осигурено от Датската фондация за изкуство.

Maritime.bg – Любопитно / Арт Вълна

Последни новини

Последни новини

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост