Цветове за ментално пътешествие на датски ферибот

Пазарите в морската индустрия изобщо не изглеждат добре в момента, но за един датски съд  светът изглежда малко по-светъл.

Докато за повечето кораби в момента се търсят бои, намаляващи триенето, за ферибота AEROSKOBING полагането на боя се е превърнало в истински шедьовър.

Той е дело на творците Ранди Йоргенсен и Катрин Малиновски. Корабът е бил пребоядисан в три основни цвят, четем на страницата на художниците. Боядисани са дори и котвите. На единия борд има профилен мотив показващ „вътрешността” на ферибота. Нарисувани са автомобили, камиони, автобуси, а над тях са изобразени няколко палмови дървета.

Снимки:
[oqeygallery id=86]

„Този тотална преработка цели да предизвика въображението на пътниците. „Осигурено” им е ментално пътешествие до отдалечени дестинации”, смята Малиновски.

Фериботът поддържа линията между Аероскобинг и Свендборг. Има възможност за транспортиране на 42 автомобила. AEROSKOBING може да приеме и до 295 пасажери. Корабът е дълъг 49,90m, а широчината му е 13,10m.

При обрисуването на единия борд, другият има само 3 цвята, е използвана хартиена подложка от 250 кв. м. За цялата преработка са били необходими 1441 литра боя, в 20 различни цвята.

Част от финансирането на проекта е било осигурено от Датската фондация за изкуство.

Maritime.bg – Любопитно / Арт Вълна

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от