Отрязали ухото на „робовладелеца“ Станчо Савов?

Дясното ухо на осъдения в Бразилия за робовладелец Станчо Савов е било отрязано, твърдят няколко различни един от друг източника на Maritime.bg. Той е бил забелязан преди седмица с превръзка на главата.

Станчо Савов се прочу през последните няколко години с инцидентите на неговите кораби. При първия случай на борда на м/к „Лудогорец“ починаха двама моряци, а по-късно в Бразилия потъна другият кораб на Савов – „Сий уинд“.

По повод сагата със „Сий уинд“, Савов бе обявен за робовладелец от бразилски съд, обяви тогава капитанът на кораба Николай Симеонов. Моряците от злощастния кораб не получиха и лев от заплатите си, които не получаваха с месеци.

Немалък принос и в друга афера – тази с кораба „Ина“ също бе приписана на Станчо Савов. Той е човекът намерил трите хиляди мастърбокса цигари, с които кораб „Ина“ бе задържан в гръцкото териториално море.

Няколко съдебни дела доведоха до запор на почти цялото имущество на Савов, заради дългове. В момента той живее под наем в собствената си къща, която търговска банка иззе, коментираха източници на Maritime.bg.

Савов не беше открит за коментар дали е бил обект на физическа разправа.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и