Кораб е потънал в пристанището на Дунавски драгажен флот

Инспектори от ДМА – Русе разследват причините за потъването на кораб в пристанището на Дунавски драгажен флот. Това съобщи пред БТА директорът на дирекцията кап. Георги Иванов. По думите му корабът е потънал в порта през нощта на 9 ноември.

Става дума за кораб ФЕРИТОП 1, на русенската компания „Гораинвест“, който по време на инцидента е бил натоварен с дървен материал. Екипажът на плавателния съд се е евакуирал невредим на брега, уточнява кап. Иванов.

В горивните танкове на ФЕРИТОП 1 има около 20 000 литра газьол. От ДМА – Русе информират, че няма опасност от разлив. Цялото машинно отделение на плавателния съд е под вода, а мостикът му е на повърхността. Кап. Иванов уточнява, че е извършен водолазен оглед за установяване състоянието на корпуса на кораба.

Екипажът на кораба твърдял, че преди да влезе в лимана е усетил удар.

Назначената комисия ще излезе със становище до края на месеца. „Дали сме предписание на корабособственика да се предприемат мерки по изваждане на горивото от горивните танкове. Поставени са и бонови заграждения с оглед ограничаване при евентуален разлив“, обясни Иванов.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на