Кораб е потънал в пристанището на Дунавски драгажен флот

Инспектори от ДМА – Русе разследват причините за потъването на кораб в пристанището на Дунавски драгажен флот. Това съобщи пред БТА директорът на дирекцията кап. Георги Иванов. По думите му корабът е потънал в порта през нощта на 9 ноември.

Става дума за кораб ФЕРИТОП 1, на русенската компания „Гораинвест“, който по време на инцидента е бил натоварен с дървен материал. Екипажът на плавателния съд се е евакуирал невредим на брега, уточнява кап. Иванов.

В горивните танкове на ФЕРИТОП 1 има около 20 000 литра газьол. От ДМА – Русе информират, че няма опасност от разлив. Цялото машинно отделение на плавателния съд е под вода, а мостикът му е на повърхността. Кап. Иванов уточнява, че е извършен водолазен оглед за установяване състоянието на корпуса на кораба.

Екипажът на кораба твърдял, че преди да влезе в лимана е усетил удар.

Назначената комисия ще излезе със становище до края на месеца. „Дали сме предписание на корабособственика да се предприемат мерки по изваждане на горивото от горивните танкове. Поставени са и бонови заграждения с оглед ограничаване при евентуален разлив“, обясни Иванов.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

По света и у нас