Вицеадмирал Манушев и контраадмирал Гагашев преминаха в резерва

Церемония по награждаването на вицеадмирал Пламен Манушев, генерал-майор Йордан Йорданов и контраадмирал Валентин Гагашев по повод тяхното преминаване в резерва се състоя  в Министерството на отбраната. Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ги награди с офицерски шашки.

Тримата висши офицери бяха отличени за тяхната компетентност, всеотдайност и отговорност, проявени в годините на служба в ръководния състав на Българската армия и по повод преминаването им в резерва.

„Нека тази награда остане спомен за вашата служба в армейските редици. Суровата школа по море, въздух и полигони възпитава и остава завинаги. Въпреки трудностите на професионалния живот, всеки военнослужещ излиза победител“, каза в приветствието си началникът на отбраната генерал Симеонов. Той каза още, че пред тримата офицери предстоят нов път и нови предизвикателства и им пожела здраве и успех в новите начинания.

От своя страна и тримата висши офицери изразиха благодарност за високата оценка както на ръководството на Министерството на отбраната, така и на техните колеги за съвместната ползотворна работа. Те изразиха желанието си и занапред да работят за издигане на авторитета на Българската армия и пожелаха успех на новоназначените висши офицери на тези длъжности.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Естакадата в Шабла, а не удълбочаването за 400 млн., е причина за рокадата в ДППИ

Строежът на морската естакада при нос Шабла е предаден за проверка на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.