Ферибот със 100 души на борда удари индийски самолетоносач

Почти 100 души се спасиха по чудо след като малък ферибот удари самолетоносач в индийско пристанище.

Инцидентът е станал в порт Кочи. Пътническият кораб е бил отклонен от курса си, следствие на сближаване с лайнера CELEBRITY SOLISTICE, който по това време излизал от пристанището.

В това време самолетоносачът INS VIRAAT е бил в пристанището за ремонт, съобщават индийските ВМС. При сблъсъка е бил разбит мостика на ферибота.

Няколко пътници са се жалвали от екипажа на кораба в министерството на транспорта за инцидента, съобщиха местни медии. Те обвиняват екипажа в небрежност, която можело да завърши със смъртни случаи.

Пътническият кораб няма отношение към инцидента, отсякоха морските служби в Кочи. Според тях грешката е на офицерите на ферибота, които „без отговорност” се сближават с лайнера.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на