30 превозни средства изгоряха при пожар на гръцки ферибот

Фериботът KRITI II се е запалил в нощта срещу 20 ноември, край гръцкото пристанище Патра. Пламъците избухнали на палубата за превозни средства, когато корабът се намирал на около 5nm от порта, след преход от Венеция, през Игуменица.

На борда му е имало 113 пасажери и 87-членен екипаж.

Влизайки в пристанището, пожарът вече е бил частично овладян от екипажа на кораба. След заставане в пристанището, всички пасажери са били евакуирани, съобщиха местните власти.

Били са изпратени сили на бреговата охрана, пристанищните власти и противопожарните служби. Два противопожарни съда също са изпратени към кораба.

Пречка за пожарните екипи са били намиращите се на борда 18 автомобила и над 90 камиона. 30 от тях са изгорели при пожара.


Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за