Моряци от кораб „Св. Николай“ успели да обжалват обвиненията

Малка част от българските моряци задържани край бреговете на Испания заради трафик на кокаин имат редовни срещи със служебните си защитници. Това заяви пред Burgas24.bg сестрата на помощник-механика от кораб „Св. Николай“ Юлиян Петров. По думите на Лилия Станева голяма част от колегите на брат й вероятно не са имали възможност да обжалват обвинителния акт.

Обвинителния акт на българските моряци, задържани на кораба „Св. Николай“ с 3 тона кокаин на борда, е връчен на 21 октомври. Според Станева обвинението е едно и също за всички, но според нейния брат в обвинението пише – „наркотрафик и организирана престъпност“.

Бургазлията Юлиян Петров е един от малкото, които са успели да обжалват обвинителния акт в законовия тридневен срок, обяснява сестра му.

„Доколкото знам от брат ми, техния служебен адвокат ги посещавал често, на собствени разноски е ходило това момче, за да ги информира как върви развоя на следствието. Докато другите моряци не са виждали своите служебни адвокати, не знаят даже кои са, не знаят дали въобще са обжалвали тези обвинения, които са в тридневен срок. Така, че аз съм склонна да смятам, че някой не си върши работата и няма контрол по това дали служебните адвокати ще защитят правилно тези свои хора, които са моряци“, коментира Станева.

Жената е притеснена и от това, че личните вещи на моряците са били откраднати от кораба. Поради тази причина голяма част от арестуваните през август край Испания български моряци са все още с летни дрехи и няма какво да облекат в студените дни.

Maritime.bg припомня, че колетите, които семействата на моряците изпращаха в Испания бяха върнати без обяснение от властите в страната.

Снимката не е актуална

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на