Няма проблеми с изплащането на заплатите на работниците в Порт Лом

Предприели сме всички мерки, които са включени в плана за зимна подготовка, каза за Радио “Фокус”- Видин Константин Костадинов, управител на Пристанище Лом.

„Дано тази зима е по-мека, да не е като предишната когато замръзна реката в нашия участък”, каза Костадинов.

Подменени са вече счупените прозорци по кабините на крановете, закупени са първите количества пясък за опесъчаване, сол за осоляване на вагони, пътища и кранове, противозамръзващи препарати, антифриз за машините.

Управителят на пристанището заяви, че разполагат с необходимите средства за тези материали. Закупено е и ново работно облекло за зимата на работниците.

Няма проблеми и с изплащането на заплатите на 199-те работници на пристанище Лом. В момента на пристанището в Лом има кораби, които товарят зърно, разтоварват торове и метали, обясни управителят. Тази година има известно оживление на търговията със зърно, но въпреки това не може да се каже, че пристанището работи на пълен капацитет.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие