Близки на задържаните моряци: Те нямат нищо общо с кокаина

Испанското разследване свързано със залавянето на близо 3 тона кокаин и  последващото обвинение не включва моряците от кораб „Св. Николай“. Това заявиха в предаването „Паралакс“, по телевизия „Скат’, близки на задържаните българи.

Те коментираха, че публикациите в пресата от последните дни са рожба на неправилно тълкуване на обвинителния акт. В него никъде не се говори за екипажа на кораб „Св. Николай“.

180 000 евро е трябвало да прибере представителят от българска страна в престъпната група организирала трафика, а не капитанът на кораба или някои от членовете на екипажа, заявиха близки на задържаните българи.

Те казаха още, че някои от моряците нямат служебни адвокати. Това принудило близките сами да наемат защитници. Голям проблем за българи е и липсата на зимно облекло, а изпращаното с колети до затворите в Мадрид където лежат моряците, е било връщано от испанските власти.

Близки на моряците отчетоха и сериозно разминаване между получаваната информация от Министерството на външните работи и това, което им съобщават техните съпрузи от затворите в Испания.

Все още българското разследване не е изпратило никаква документация до испанските власти, което според близките на задържаните мъже допълнително бави процеса.

Общото мнение, което те изразиха е, че държавата трябва сериозно да се намеси и да изиска от испанската страна ускоряване на процеса.

Тема в развитие:  Задържани български моряци в Испания

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на