Близки на задържаните моряци: Те нямат нищо общо с кокаина

Испанското разследване свързано със залавянето на близо 3 тона кокаин и  последващото обвинение не включва моряците от кораб „Св. Николай“. Това заявиха в предаването „Паралакс“, по телевизия „Скат’, близки на задържаните българи.

Те коментираха, че публикациите в пресата от последните дни са рожба на неправилно тълкуване на обвинителния акт. В него никъде не се говори за екипажа на кораб „Св. Николай“.

180 000 евро е трябвало да прибере представителят от българска страна в престъпната група организирала трафика, а не капитанът на кораба или някои от членовете на екипажа, заявиха близки на задържаните българи.

Те казаха още, че някои от моряците нямат служебни адвокати. Това принудило близките сами да наемат защитници. Голям проблем за българи е и липсата на зимно облекло, а изпращаното с колети до затворите в Мадрид където лежат моряците, е било връщано от испанските власти.

Близки на моряците отчетоха и сериозно разминаване между получаваната информация от Министерството на външните работи и това, което им съобщават техните съпрузи от затворите в Испания.

Все още българското разследване не е изпратило никаква документация до испанските власти, което според близките на задържаните мъже допълнително бави процеса.

Общото мнение, което те изразиха е, че държавата трябва сериозно да се намеси и да изиска от испанската страна ускоряване на процеса.

Тема в развитие:  Задържани български моряци в Испания

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост