Няма потенциална опасност за замърсяване на река Дунав

Това каза пред Maritime.bg изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“, к.д.п. Сергей Църнаклийски. По думите му са взети абсолютно всички мерки за недопускане на замърсяване.

Местната дирекция на Морска администрация е информирала службите в Русе навременно за потъването на кораба, коментира още той.

Опит за изтегляне на горивото ще бъде направен през следващата седмица, а при най-малката опасност операцията ще бъде прекратена, каза още шефът на ИА „Морска администрация“.

Maritime.bg припомня, че кораб „ФЕРИТОП 1“ потъна в порта на Дунавски драгажен флот. Инцидентът стана след разтоварването на кораба. Той е превозвал дървен материал. Никой от членовете на екипажа на кораба не е пострадал.

Тема в развитие: потънал кораб „Феритоп 1“

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент