Няма потенциална опасност за замърсяване на река Дунав

Това каза пред Maritime.bg изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“, к.д.п. Сергей Църнаклийски. По думите му са взети абсолютно всички мерки за недопускане на замърсяване.

Местната дирекция на Морска администрация е информирала службите в Русе навременно за потъването на кораба, коментира още той.

Опит за изтегляне на горивото ще бъде направен през следващата седмица, а при най-малката опасност операцията ще бъде прекратена, каза още шефът на ИА „Морска администрация“.

Maritime.bg припомня, че кораб „ФЕРИТОП 1“ потъна в порта на Дунавски драгажен флот. Инцидентът стана след разтоварването на кораба. Той е превозвал дървен материал. Никой от членовете на екипажа на кораба не е пострадал.

Тема в развитие: потънал кораб „Феритоп 1“

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

Преди 60 години е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас

Преди 60 години на днешната дата е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас. На 2 юни 1963 г. е вдигнат флагът на първия от новодоставените шест

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).