Марина за 60 яхти изграждат в Пристанище Бургас

Съветът на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД прие изработения инвестиционен проект „Марина Порт Бургас” терминал Бургас Изток 1 за обект „Зона за обслужване на яхти”.

Той включва проектиране на яхтостоянки, както и изготвяне на техническа спецификация и количествено-стойностна сметка. Ситуирането на Марината е предвидено по кейовия фронт на нулево корабно място с дължина 150.00 метра, дълбочина 7.00 метра и поставени пантони за 60 броя плавателни съдове.

Бе одобрен и изпълнител за изработване на идеен инвестиционен проект за Реконструкция и модернизация на сграда на „Магазия 1” на територията на пристанище Бургас. Извършено е цялостно обследване и оценка на състоянието на айфеловата метална конструкцията на Магазия № 1, която е с квадратура от около 3000 кв. Предвидено е тя да се използва за информационен център, салон за пристигащи и заминаващи пътници, изложбен, атракционен и образователен център, търговски обекти, технически помещения и заведение за обществено хранене.

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” и „Пристанище Бургас” ЕАД одобриха проект за рехабилитация и изграждане на цялостната електрическа, битова и водопроводна система на пристанище Бургас.

Тези три проекта дават възможност да се премине от процес на проектиране към строителство, като се предприемат действия те да бъдат завършени едновременно. Основната цел е това да се случи месец преди първият заявен круизен кораб „Celebrity Constellation”, на 05.10.2013 г.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на