Марина за 60 яхти изграждат в Пристанище Бургас

Съветът на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД прие изработения инвестиционен проект „Марина Порт Бургас” терминал Бургас Изток 1 за обект „Зона за обслужване на яхти”.

Той включва проектиране на яхтостоянки, както и изготвяне на техническа спецификация и количествено-стойностна сметка. Ситуирането на Марината е предвидено по кейовия фронт на нулево корабно място с дължина 150.00 метра, дълбочина 7.00 метра и поставени пантони за 60 броя плавателни съдове.

Бе одобрен и изпълнител за изработване на идеен инвестиционен проект за Реконструкция и модернизация на сграда на „Магазия 1” на територията на пристанище Бургас. Извършено е цялостно обследване и оценка на състоянието на айфеловата метална конструкцията на Магазия № 1, която е с квадратура от около 3000 кв. Предвидено е тя да се използва за информационен център, салон за пристигащи и заминаващи пътници, изложбен, атракционен и образователен център, търговски обекти, технически помещения и заведение за обществено хранене.

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” и „Пристанище Бургас” ЕАД одобриха проект за рехабилитация и изграждане на цялостната електрическа, битова и водопроводна система на пристанище Бургас.

Тези три проекта дават възможност да се премине от процес на проектиране към строителство, като се предприемат действия те да бъдат завършени едновременно. Основната цел е това да се случи месец преди първият заявен круизен кораб „Celebrity Constellation”, на 05.10.2013 г.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Ексклузивно: Говори капитанът на един от задържаните в Румъния риболовни кораби

Ексклузивно пред Maritime.bg говори капитанът на РК "ВЕНИ" Красимир Петров, който е сред десетимата задържани български риболовци в румънското пристанище Констанца. Снимки и