Днес или утре опитват да изтеглят горивото от потъналия в Русе кораб „Феритоп 1“

Водолазна група подготвя потъналия в пристанището на Дунавски драгажен флот кораб „ФЕРИТОП 1“ за операция по изтегляне на горивото. Вероятно днес ще бъде направен опит за прехвърляне на горивото, което се намира в танковете на кораба. Вчера операцията бе отменена заради повишаване нивото на река Дунав.

В танковете на потъналия в началото на месеца кораб има около 20 хил. литра газьол. Горивото ще бъде източено под митнически контрол в специална цистерна. Ще бъдат взети и проби за установяване на примесът с вода.

Припомняме, че от ИА „Морска администрация“ заявиха, че всички компетентни органи в Русе са били информирани навреме. Потенциална опасност за замърсяване на реката не е налице.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на