Началникът на Военноморската академия на Полша ще посети ВВМУ

В тържественото честване на 140-годишнината на Военноморската академия на Румъния „Мирча чл Батран“ (Констанца), участва началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, кап. I ранг проф. двн Боян Медникаров.

Между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Военноморска академия на Румъния “Мирча чел Батран” са установени добри делови отношения в областта на учебната и научната дейност. Много полезна е ежегодната размяна на курсанти от I курс за участие в лагерите за морска подготовка на двете училища.

Контактите между командването на училищата и преподавателския състав с всяка година стават по-интензивни и полезни за двете страни.

Българското посещение е позволило разширяване на връзките и с гостуващите началници на военноморските академии на Полша и Турция. Уточнено е посещението на началника на Военноморската акдемия на Полша контраадмирал Чеслав Дърч във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Уточнени са въпросите за участие на курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в провеждане на учебна практика на румънския ветроход  “Мирча”.

Разгледа на е учебно-материалната база на академията. Договорено е през следващата година да се проведе съвместно учение на тактически тренажор между български и румънски курсанти.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост