На температури под нулата държат моряците от кораб “Св. Николай”

Вече има болни

Това са казали самите те на своите роднини в България, които коментираха пред Maritime.bg, че се погазват човешките им права.

Българите от екипажа на злощастния кораб “Св. Николай” са разделени в три затвора. Все още испанските власти не са пуснали отоплението в помещенията, притесняват се близките на нашите моряци.

Те са с летни и без горни дрехи, без зимни обувки и чорапи. Някои от моряците вече са болни”, каза пред Maritime.bg съпругата на боцмана на кораба, Антоанета Николова. Тя допълни, че информацията й е от затвора Мадрид 7.

Припомняме, че испанските власти връщат абсолютно всички колети с дрехи, които семействата на моряците изпращат от България.

Българите в затвора Мадрид 7 са оставени и без лекарства, безпокоят се семействата.

Най-опасно според близките е, че на моряците се налага да разменят цигари срещу лекарства, без да знаят техния произход.

Роднините и адвокатите на моряците ще информират българското външно министерство, с желание то да постави искане към испанските власти за осигуряване на лекарствени продукти и дрехи за задържаните.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор