На температури под нулата държат моряците от кораб “Св. Николай”

Вече има болни

Това са казали самите те на своите роднини в България, които коментираха пред Maritime.bg, че се погазват човешките им права.

Българите от екипажа на злощастния кораб “Св. Николай” са разделени в три затвора. Все още испанските власти не са пуснали отоплението в помещенията, притесняват се близките на нашите моряци.

Те са с летни и без горни дрехи, без зимни обувки и чорапи. Някои от моряците вече са болни”, каза пред Maritime.bg съпругата на боцмана на кораба, Антоанета Николова. Тя допълни, че информацията й е от затвора Мадрид 7.

Припомняме, че испанските власти връщат абсолютно всички колети с дрехи, които семействата на моряците изпращат от България.

Българите в затвора Мадрид 7 са оставени и без лекарства, безпокоят се семействата.

Най-опасно според близките е, че на моряците се налага да разменят цигари срещу лекарства, без да знаят техния произход.

Роднините и адвокатите на моряците ще информират българското външно министерство, с желание то да постави искане към испанските власти за осигуряване на лекарствени продукти и дрехи за задържаните.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със