На температури под нулата държат моряците от кораб “Св. Николай”

Вече има болни

Това са казали самите те на своите роднини в България, които коментираха пред Maritime.bg, че се погазват човешките им права.

Българите от екипажа на злощастния кораб “Св. Николай” са разделени в три затвора. Все още испанските власти не са пуснали отоплението в помещенията, притесняват се близките на нашите моряци.

Те са с летни и без горни дрехи, без зимни обувки и чорапи. Някои от моряците вече са болни”, каза пред Maritime.bg съпругата на боцмана на кораба, Антоанета Николова. Тя допълни, че информацията й е от затвора Мадрид 7.

Припомняме, че испанските власти връщат абсолютно всички колети с дрехи, които семействата на моряците изпращат от България.

Българите в затвора Мадрид 7 са оставени и без лекарства, безпокоят се семействата.

Най-опасно според близките е, че на моряците се налага да разменят цигари срещу лекарства, без да знаят техния произход.

Роднините и адвокатите на моряците ще информират българското външно министерство, с желание то да постави искане към испанските власти за осигуряване на лекарствени продукти и дрехи за задържаните.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на