Риболовците ще плащат за техниката при въвеждането на електронни дневници

Неуспех споходи инициативата на ИА „Рибарство и аквакултури“ за обяснителна среща с варненските риболовци за задължителните риболовни дневници. „Времето днес е хубаво и рибарите явно са в морето“, каза заместник-изпълнителният директор на агенцията, д-р Кирил Делев. Изискванията са риболовците да попълват данните за своя улов още на море, а впоследствие на 8 пункта те бъдат проверявани от инспекторите на ИАРА. При неспазване на разпоредбата агенцията ще налага глоби до 1200 лева, уточни д-р Делев.

Maritime.bg припомня, че в ИАРА работят по проект за въвеждане на електронни риболовни дневници. Това значително ще улесни работата на риболовците. В момента много от тях се оплакват за загубено ценно време в попълване на хартиените варианти. С въвеждането на електронния риболовен дневник, риболовците ще изпращат данни за улова си още на море.

В отговор на въпрос на Maritime.bg, д-р Делев не беше категоричен кога точно се очаква новите технологии да влязат в употреба. Той заяви, че този проект значително ще улесни работата, както на агенцията, така и на рибарите. Въпреки, че голяма част от средствата са осигурени, най-вероятно на рибарите ще се наложи да участват с пари за закупуване на техниката.

Видео:
[hana-flv-player
video=“http://www.maritime.bg/video/ribari.m4v“
width=“540″
height=“340″
description=“Историята на Димитър Тодоров“
clickurl=“http://www.maritime.bg/video/ribari.m4v“
clicktarget=“_blank“
player=“4″
autoplay=“false“
loop=“false“
autorewind=“false“
/]
Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на